Inhoud
Mecktronics Forum Help Centrum Gebruikers Overeenkomst Hoe Beginnen Gebruikerscentrum en Profiel Posten Persoonlijke en Broadcast berichten YaBB Terminologie
Mecktronics Forum Help Centrum
Wekom bij de YaBB Familie

YaBB is een van 's werelds grootste providers van gratis, op Perl gebaseerde message-board systemen voor webmasters. Ons innovatief systeem laat mensen toe om in contact te treden en te blijven met een eenvoudig te gebruiken, eenvoudig te begrijpen systeem. Kom ontdekken wat honderden en duizenden webmasters en miljoenen geregistreerde gebruikers al weten!


Voor ondersteuning en probleemoplossing, bezoekt u YaBB's Support Community

Deze help sectie zal u helpen de functies van dit YaBB forum te leren kennen. Hier zult u leren hoe u zich registreert, inlogt, uw profiel aanpast, een bericht post, en veel meer. Als u direct een bepaald deel wil bekijken, kunt u het menu aan de linkerzijde gebruiken.

Sinds de laatste uitgave van YaBB, zijn veel nieuwe functies geïntroduceerd, zo neem de tijd met het door kijken van deze HELP files

U kunt het menu aan de linkerkant gebruiken om snel naar een onderwerp hieronder te gaan.

U kunt deze Back to Top button gebruiken de onderkant rechts van elke sectie van Help om terug te keren naar de top van de Help-pagina

Terug naar het begin 

Gebruikers Overeenkomst
Mecktronics Forum Gebruikers Overeenkomst

Met het gebruik van dit forum gaat u ermee akkoord dat u geen materiaal verspreid dat vals, lasterlijk, onjuist, beledigend, vulgair, hatelijk, lastig, obsceen, onheilspellend, seksueel georiënteerd, bedreigend voor de privacy van een persoon, of op elke andere wijze in strijd is met elke wet. U gaat er ook mee akkoord om geen auteursrechtelijk beschermd materiaal te plaatsen, tenzij het auteursrecht eigendom is van u of u toestemming heeft van de eigenaar van het auteursrechtelijk beschermde materiaal. Spam, advertenties, kettingbrieven, piramideschema's en ongewenste uitnodigingen zijn ook ongepast voor dit forum.

Houd er rekening mee dat het voor ons onmogelijk is de geldigheid van alle berichten op dit forum te bevestigen. Houd er rekening mee dat we de geregistreerde berichten niet actief monitoren en niet verantwoordelijk zijn voor hun inhoud. Wij waarborgen niet de juistheid, volledigheid of bruikbaarheid van de aangeboden informatie. De berichten geven de standpunten van de auteur uit, niet noodzakelijkerwijs de meningen van dit forum. Iedereen die meent dat een geplaatst bericht aanstootgevend is, wordt aangemoedigd om dit onmiddellijk aan een beheerder van dit forum te melden. Wij hebben het recht om aanstootgevende inhoud binnen een redelijk tijdsbestek te verwijderen als we besluiten dat verwijdering noodzakelijk is. Dit is een handmatig proces, dus besef dat we mogelijk niet direct bepaalde berichten kunnen verwijderen of bewerken. Dit beleid geldt ook voor de profielgegevens van de leden.

U bent uitsluitend verantwoordelijk voor de inhoud van uw berichten en u gaat ermee akkoord om dit forum en eventuele gerelateerde websites op dit forum te vrijwaren en in stand te houden. Wij behouden ons ook in dit forum het recht om uw identiteit (of enige informatie die wij over u hebben) te onthullen bij een klacht of rechtszaak die voortvloeit uit de door u opgegeven informatie. U hebt de mogelijkheid om, tijdens registratie, een gebruikersnaam en een schermnaam te kiezen. Deze laatste naam wordt weergegeven op al uw berichten als ook de antwoorden op uw berichten. Wij adviseren u de naam netjes te houden.

Met het gebruikersaccount dat u op het punt staat te registreren, gaat u akkoord om uw wachtwoord nooit aan een ander lid te geven. Dit voor uw bescherming en om geldigheidsredenen. U gaat ook akkoord om nooit het account van een ander lid te gebruiken om berichten te plaatsen of door dit forum te bladeren. Nadat u zich heeft aangemeld en in dit forum ingelogd bent, kunt u een gedetailleerd profiel invullen. Het is uw verantwoordelijkheid om accurate informatie te presenteren. Eventuele informatie die wij onjuist of als vulgair beschouwen kan door ons worden verwijderd.

Houd er rekening mee dat bij elk bericht uw IP-adres wordt geregistreerd. Dit voor het geval dat u van dit forum moet wordt verbannen of uw ISP moet worden gecontacteerd. Uiteraard gebeurt dit alleen in geval van een grove schending van deze overeenkomst.

Privacy : Om te kunnen functioneren, gebruikt dit forum cookies die op uw computer zijn of worden opgeslagen. Door u te registreren geeft u ook expliciete toestemming voor het gebruik van die cookies op uw computer.


Bedankt voor het aansluiten en helpen bij het bouwen van een succesvolle online community.

Terug naar het begin 

Hoe Beginnen
Een Account Registreren

Aangezien dit forum draait op YaBB forumsoftware, is een account registreren zo simpel, dat u binnen de kortste keren uw berichten kunt plaatsen!

Stap 1: In het bovenstaand menu ziet u items getiteld 'Home', 'Help', 'Login', 'Lid Worden', etc. Klik op 'Lid Worden'.

Stap 2: Op deze nieuwe pagina, zult u een formulier zien waarin u een gebruikersnaam, wachtwoord (als de administrator dit toelaat) en een emailadres kan invullen. Vul de velden in met uw informatie.

Step 3: Wanneer ingeschakeld door de beheerder, moet u wellicht de tekens gepresenteerd in de verificatiecode invullen in de CAPTCHA box, volgens de aanwijzingen op het scherm.

Step 4: Vink het vakje aan om akkoord te gaan met de Gebruikersovereenkomsten, als de Administrator er een beschikbaar heeft.

Step 5: Klik op de 'Register' knop op de bodem an de pagina.

Dat is alles! Het kan zijn dat de administrator eerst uw account valideert vooraleer u kunt beginnen met posten. Als dit het geval is, zal er een email naar u verstuurd worden met uw Wachtwoord. Nu ben u klaar om in te loggen en te gaan posten!

Nu bent u klaar om in te loggen en te posten!Gebruikers Tip: Sommige SP's en email handlers behandelen de link die naar u is toegezonden op zodanige wijze dat het niet zal werken, als u er op klikt. Als dat gebeurt, probeer dan de link van het e-mailbericht te kopiëren en in het URL venster te plakken van uw browser om het forum op die manier te bereiken. Ook, behandelen sommige e-mailclients e-mailberichten uit forums als spam. Wanneer u uw wachtwoord of link e-mail niet tijdig ontvangt, controleer dan uw spam map.

Gebruikers Tip: Af en toe zal een administrator niet toestaan dat registraties plaatsvinden via het registratieformulier. Als u geen lid bent en de 'Register' knop is niet zichtbaar, staat de forum administrator geen nieuwe registraties toe. Ook, soms, zorgen technische moeilijkheden ervoor dat een registratie niet lukt. Probeer in dat geval contact op te nemen met de beheerder van het forum. Sommige administratoren hebben de ’verzenden bericht aan Admin(s)’ optie beschikbaar voor u om te gebruiken, zo kijk er naar of deze optie in het forum aanwezig is.

Terug naar het begin 
Inloggen Op Je Account

Nu u een account geregistreerd hebt, is het tijd om in te loggen.

Stap 1: In het bovenstaand menu, ziet u verschillende items getiteld 'Home', 'Help', 'Login', 'Lid Worden', etc. Klik op 'Login'.

Stap 2: Op deze nieuwe pagina, (of in het formulier aan de onderkant van de pagina) zult u verschillende opties zien.

 • Gebruikersnaam of emailadres- Typ de gebruikersnaam od het emailadres in waarmee u geregistreerd bent.
 • Wachtwoord - Type uw wachtwoord in.
 • Houdt me ingelogd voor - Kies voor hoelang u ingelogd wil blijven van de computer waarvan u ingelogd bent.
 • Wachtwoord Vergeten - Als u uw Wachtwoord vergeten bent, klik dan op deze knop om het te laten opsturen. (Volledige uitleg daarover hieronder.)

Stap 3 Als u alles heeft ingevuld, klik dan op de knop getiteld 'Login'.

Gefeliciteerd! U bent nu klaar om deel te nemen aan deze community!

Gebruikers Tip: Als u de knop 'Login niet ziet in het menu, dan kan het zijn dat ú al ingelogd bent. Dit kan gebeuren in sommige forums die opgezet zijn met blijvende registratie.

Gebruikers Tip: Als u op een openbaar toegankelijke computer inlogt activeer dan niet 'Houdt me ingelogd' check box.

Terug naar het begin 
Uitloggen van uw Account

Wanneer u klaar bent met posten, is het een goed idee om uit te loggen van uw account zodat andere gebruikers van uw computer geen toegang hebben tot uw informatie. Om dit te doen, zoek u het menu item 'Log uit'. Als je op deze knop klikt, zal YaBB je uitloggen van het forum. Je moet terug inloggen als je wenst te posten of toegang wilt tot functies die enkel voor geregistreerde gebruikers zijn.

Terug naar het begin 
Wachtwoord Vergeten

Als u uw Wachtwoord vergeten bent, dan kan YaBB dit nogmaals opsturen naar het emailadres waarmee u geregistreerd bent.

Stap 1 In het bovenstaand menu, ziet u items getiteld 'Home', 'Login', 'Lid Worden', enz. Klik op 'Login'.

Stap 2 Op deze pagina zult u een link zien getiteld 'Wachtwoord Vergeten'. Klik op deze link.

Stap 3 Een nieuwe pagina zal laden met een enkel invulveld. Vul uw gebruikersnaam of het emailadres in waarmee u geregistreerd bent. Andere vakken (afhankelijk van welke validatie vormen de Forum beheerder heeft gekozen om te activeren) zijn om te bevestigen dat het formulier niet gebruikt wordt door een spambot of een geautomatiseerd systeem.

Stap 4 Klik op de knop getiteld 'Verzenden'.

Step 5 YaBB stuurt een e-mail naar het geregistreerde e-mailadres met een link naar uw wachtwoord opnieuw instellen. Door te klikken op deze link komt u op uw profielpagina zodat kunt u uw wachtwoord opnieuw kunt instellen. Opmerking: u heeft tien minuten om een nieuw wachtwoord in te stellen nadat u naar uw profielpagina bent gebracht.

Terug naar het begin 

Gebruikerscentrum en Profiel
Gebruikers Centrum
YaBB's Gebruiker Centrum (User Control Panel) is een combinatie van uw gebruikersprofiel met Buddy Lijst. u kunt uw naam, leeftijd, instant messenger informatie, persoonlijke avatar (figuur), en veel meer invullen!

Wanner u het 'Gebruikers Centrum' binnengaat, hebt u meerdere keuzes van wat te doen:

 • Boven het deelvenster aan de linker zijde, zie je een tabs menu bevattende 'Berichten', 'Profiel', en 'Posts'.
 • In Berichten, u controleert al uw persoonlijke berichten: u kunt hen sorteren in uw mappen (indien ingeschakeld) of zowel nieuwe berichten verzendne als zoeken naar een bepaald bericht.
 • In Profiel, u kunt uw profiel weergave weergeven en haar inhoud bewerken. Met de 'Buddy List' kunt u snel de on-line status van uw vrienden, berichten naar hen sturen, en hun gegevens controleren.
 • In Posts, u kunt controleren: bijwerken van uw berichten en favorieten, evenals uw eigen laatste berichten raadplegen.
 • In het rechter deelvenster ziet u een onderdeel van uw profiel zoals deze wordt weergegeven in de Display Posts pagina, uw Buddy lijst, informatie over uw online/offline verschijning, en uw Board en Topic notificaties.
Terug naar het begin 
Overzicht van profiel
YaBB staat u toe een profiel in te vullen die mensen vertelt over u. U kunt uw naam hebben, leeftijd, instant messenger informatie, persoonlijke avatar (plaatje), en meer.

Stap 1: Om uw profiel te veranderen, klik de 'Gebruikers Centrum' optie in het forum menu hierboven. Dan Klik 'Profiel' in de kleine tabs menu onder de hoofdmenu tabbladen. Dit brengt u naar de weergave profielpagina.

Step 2: Op uw bekijk profiel pagina, ziet u verschillende links die u toegang toestaan tot elk deel van uw gebruiker profiel, die is onderverdeeld in vijf secties: Profiel bewerken, Contact informatie, Opties, Buddy List en PB Voorkeuren. Klik op de desbetreffende link voor toegang tot dat deel van uw profiel.

Step 3: Om veliligheidsredenen, zal u dan gevraagd worden een wachtwoord in te voeren. Doe dat en klik dan op 'Confirm Password'.

U heeft nu toegang tot al uw accountinstellingen en opties voor dit YaBB forum. Details over elk van deze instellingen worden hieronder beschreven.

Terug naar het begin 
Edit Profile
De sectie profiel bewerken geeft u snelle toegang tot uw basis profiel instellingen voor uw account op dit YaBB forum.

Wachtwoord

Als u uw Wachtwoord wil wijzigen, kunt u dit doen door dit veld in te vullen. Het is hoogst aanbevolen dat uw wachtwoord ten minste 6 karakters heeft en gebruik maakt van een combinatie van letters en cijfers.

Bevestig Wachtwoord

Om te voorkomen dat u per ongeluk wordt afgesloten van het forum, controleert Yabb om zeker te zijn dat u het nieuwe wachtwoord correct gespeld heeft Voer uw nieuwe wachtwoord nogmaals in dit vak in.

Naam

Dit is uw weergegeven naam. Dit is de naam die iedereen in dit YaBB forum te zien krijgt. De meeste BB-systemen geven enkel uw gebruikersnaam (waarmee u inlogt) weer, maar bij YaBB is dit niet het geval!

Geslacht

Als u anderen wilt laten weten wat uw sekse is, kunt u 'Man' of 'vrouw' kiezen dan dit drop-down menu. Houdt er rekening mee dat dit forum eventueel boards heeft wat enkel toegang verleend aan een bepaald geslacht.

Verjaardag

Als u een ander wilt laten weten hoe oud u bent, en een speciaal ikoon wilt in uw profiel als u jarig bent, geef dan hier uw verjaardag in volgens het formaat DD (dag), MM (maand), JJJJ (jaar). U bent ook in sytaat uw geboorte jaar en leeftijd voor gasten en andere leden te verbergen.

Locatie

Optioneel. Dit invullen zal weergeven waar u woont, waar u vandaan bent, of iets anders wat u kiest.

Gebruikers Tip: Houdt er rekening mee dat sommige Boards een leeftijd of geslacht beperking voor toegang kunnen bevatten. Bijvoorbeeld, als u geen leeftijd invoert in uw profiel, zal er geen manier om te weten of u toegang heeft tot een board met een limiet voor de leeftijd van ouder dan 21. Eveneens met geslacht, als een board is ingericht voor vrouwen alleen, u zult geen toegang krijgen, als u geen vrouw als geslacht selecteert in het profiel. In sommige gevallen kan de Admin hebben besloten om Geslacht en/of geboorte-datum informatie verplicht te maken en kan beperking opgelegd hebben hoe vaak u dit kunt aanpassen.

Terug naar het begin 
Contact Informatie

Als u wilt dat andere leden van de YaBB gemeenschap u kunnen contacteren, kunt u in dit deel deze informatie geven, zodat het in uw profiel komt.

E-mail

Dit moet een geldig e-mail adres zijn. Het wordt gebruikt voor systeem-notificaties zoals een vergeten Wachtwoord, onderwerp notificaties, en forum e-mails.

E-mail voor het publiek verbergen

Schakel dit selectievakje in als u niet wilt dat andere leden van de YaBB gemeenschap uw email adres zien. Opmerking: dit verbergt het niet voor de Admins.

ICQ

Als u een ICQ account heeft, kunt u hier uw UIN ingeven.

AIM

Als u AOL Instant Messenger (AIM) heeft, kan u hier uw gebruikersnaam hier ingeven.

YIM

Als u Yahoo! Instant Messenger heeft, kunt u hier uw schermnaam ingeven.

Google Talk

Als u Google Talk heeftt, kunt u hier uw adres ingeven.

Skype or VoIP

Als u een Skype of VoIP adres heeft, kunt u het hier invoeren.

MySpace

Als u een MySpace pagina heeft, kan u het hier invoeren. Merk op dat u alleen het laatste deel van de URL hoeft te vullen in. Bijvoorbeeld, als uw MySpace pagina 'http://myspace.com/yourname' is, hoeft u alleen in te vullen 'yourname'.

Twitter

Als u een Twitter account heeft, kunt u het hier invoeren. Merk op dat u alleen het laatste deel van de URL hoeft te vullen in. Bijvoorbeeld, als uw Twitter pagina 'http://twitter.com/yourname' is, hoeft u alleen in te vullen 'yourname'.

YouTube

Als u een YouTube account heeft, kunt u het hier invoeren. Merk op dat u alleen het laatste deel van de URL hoeft te vullen in. Bijvoorbeeld, als uw YouTube pagina 'http://www.youtube.com/yourname' is, hoeft u alleen in te vullen 'yourname'.

Facebook

Als u een Facebook account heeft, kunt u het hier invoeren. Merk op dat u uw profiel-id-nummer of uw gebruikersnaam kunt. Bijvcorbeeld, om uw profiel ID nummer te gebruiken, als uw Facebook URL is 'http://facebook.com/profile.php?id=123456', hoeft u alleen '123456' in te voeren, en uw gebruikersnaam te gebruiken, als uw Facebook URL is 'http://facebook.com/yourname', hoeft u alleen in te vullen 'yourname'.

Website Titel

Als u een website heeft, kan u hier de titel ervan ingeven. Dit is de tekst waaraan de URL (hieronder) gekoppeld zal wordeno.

Website URL

Hier kunt u de URL van uw website ingeven. Nota dit moet een volledige URL zijn. (dus inclusief http://)

Terug naar het begin 
Opties
De opties sectie van uw YaBB profiel laat u toe de instellingen te wijzigen die met jouw account te maken hebben.

Persoonlijke afbeelding

YaBB geeft u de mogelijkheid om een kleine foto (avatar genoemd) te definiëren die afgebeeld zal worden onder uw naam naast uw berichten. Dit forum heeft al een aantal avatars geïnstalleerd, waaruit u er eentje kunt kiezen. Als u een eigen avatar hebt, bekijk dan de optie hieronder aub.

De Forum Administrator kan ook een of beide van de volgende opties inschakelen:

 • Linken naar uw eigen avatar afbeelding
  Als u een eigen avatar hebt en deze wil gebruiken op dit forum, kunt u hier de URL ingeven.
 • Uw eigen avatar uploaden
  Als u wilt uw eigen afbeelding uploaden en wil om het te gebruiken op deze YaBB als een avatar, klik op de knop Bladeren en selecteer een bestand op uw computer om te uploaden.

Persoonlijke Tekst

Dit is een korte tekst die onder uw avatar getoond zal worden.

Handtekening

Uw handtekening wordt getoond onder elk berichtje dat u post en in uw profiel.

Tijd Formaat

Deze optie laat u toe te veranderen, hoe datums en tijd in deze YaBB community aan u gepresenteerd worden.

Tijd Zone

Als de Administrator het toestaat, kunt u uw tijdzone per land en stad kiezen. Dit stelt niet alleen uw persoonlijke time-offset in maar staat YaBBtoe automatisch te wordt aangepast aan de zomertijd tijd voor die tijd Zone.

Template

Als de webmaster van dit YaBB forum verschillende templates geïnstalleerd heeft, kan u hier er een kiezen van deze lijst.

Taal

Hier kunt u uw moedertaal selecteren om dit forum te bekijken, als de taal beschikbaar is.

Verberg Leden Avatars in Topics?

Het kiezen van deze optie zal alle leden avatars er van weerhouden te verschijnen wanneer u dit topic bekijkt.

Verberg Leden Tekst in Topics?

Het kiezen van deze optie zal alle leden tekst er van weerhouden te verschijnen wanneer u dit topic bekijkt.

Verberg bijgevoegde afbeeldingen in topics?

Het kiezen van deze optie zal alle bijgevoegde afbeeldingen ervan weerhouden te verschijnen wanneer u dit topic bekijkt.

Verberg Leden handtekeningen in Topics?

Het kiezen van deze optie zal alle leden handtekeningen er van weerhouden te verschijnen wanneer u dit topic bekijkt.

Verberg Smiley-rij onder de Post/antwoord gebied?

Het kiezen van deze optie zal alle smiley images er van weerhouden te verschijnen als u een nieuwe topic aan het maken bent of een topic antwoord maakt.

Terug naar het begin 
Vrienden Lijst
De Vrienden lijst sectie van het profiel geeft u de mogelijkheid om andere leden toe te voegen waar u vaak contact mee heeft op een lijst die getoond zal worden in uw gebruikers centrum. Uw Vrienden-lijst zal elke naam, hun Online/Offline status, weergeven en link opties de gebruiker een PB, een e-mail te sturen, of naar de link van hun website te gaan.
 • Voeg gebruikers toe aan de vriendenlijst door te klikken op de link onder de Buddy-lijst weergave box.
 • Gebruikers van uw Buddy-lijst verwijderen kan door dubbel op de naam te klikken van de gebruiker binnen het Buddy-lijst weergave box.
Terug naar het begin 
PB Voorkeuren
Het laatste deel van het profiel geeft u de mogelijkheid uw instellingen te personaliseren hoe u persoonlijke berichten bekijkt en ontvangt van andere leden.

Gebruikers Tip: Houd er rekening mee dat Persoonlijke Berichten een optionele functie is en alleen beschikbaar zullen zijn als de beheerder ervoor kiest om het aan te zetten. Dat ook misschien enkele van de opties hieronder die onderstreept zijn niet worden gezien in uw lijst met PB voorkeuren omdat ze ook optioneel zijn en naar eigen goeddunken van de beheerder en mogelijk zijn uitgeschakeld.

Negeerlijst

Deze functie laat u toe andere leden te negeren zodat u geen enkel bericht krijgt wat zij verzenden. Bovendien krijgt u een selectievakje optie voor het uitschakelen van alle PBs als u daarvoor kiest.

Email notificatie:

Als u een e-mail zou willen ontvangen wanneer een lid u een Persoonlijk Bericht stuurt, kunt u deze instelling hier activeren.

Activeer Persoonlijk Bericht popup?

Dit aanvinken zal een kleine popup tonen wanneer u nieuwe Persoonlijk Berichten hebt. Wanneer niet geselecteerd, zult u nieuwe berichten zien in de 'Begroeting' aan de bovenkant van het forum in dit formaat: U heeft X bericht(en), en Y nieuwe bericht(en).

PB-Popup toont PB'en in een nieuw venster?

Als je PB popups geactiveerd hebt, zullen je PBs in een nieuw venster openen, als je dit aanvinkt. Anders zullen ze geopend worden in het huidige venster.

Bekijk bericht tekst de lijstweergave van persoonlijke berichten?

Als u het selectievakje inschakelt kunt u de eerste regel van de tekst van het bericht bekijken in de lijstweergaven. Om weer te geven dan alleen de datum enz en zender/ontvanger, schakel dit vakje niet in

Terug naar het begin 

Posten
Het starten van een Topic
Nadat u een account geregistreerd hebt, zult u de mogelijkheid hebben om nieuwe onderwerpen te starten. Om dit te doen, navigeert u naar de categorie waar u een conversatie wil beginnen. Wees zeker dat dit de correcte categorie is voor het onderwerp van uw bericht. Als u in deze categorie bent, zoekt u naar de link of de button getiteld ”Start nieuw onderwerp” en klik hierop. De exacte locatie van deze button zal variëren van de template die gebruikt wordt, maar zal meestal net boven de lijst met onderwerpen staan.

Nu zult u een nieuwe pagina te zien krijgen, waar u kunt beginnen een bericht te typen. Hieronder vind u een beschrijving van de items op deze pagina.

Voorbeeld:

Dit geeft u een beeld van hoe het bericht eruit zaln zien zodra het Gepost wordt

Onderwerp:

Dit is de titel van uw onderwerp en dit zal getoond worden op de categorie pagina.

Berichten pictogram:

Als u een speciaal ikoon wil toevoegen aan uw bericht, kunt u er hier een kiezen uit de lijst.

Voeg YaBBC labels toe:

YaBBC labels geven u de mogelijkheid de tekst te formatteren zoals u wilt in u bericht. Om een label toe te voegen moet u enkel op de button van uw keuze klikken. zie YaBBC Reference v0or een complete referentie.

Voeg Smilies toe

Personaliseer uw bericht door een emoticon, of smilie,  toe te voegen. Klik gewoon op diegene die u wil toevoegen en YaBB zet het automatisch in uw bericht.

Koppel:

Als de Administrator het toelaat, kunt u een bijlage aan uw bericht koppelen door op de Bladeren knop te klikken om het bestand te vinden op uw harde schijf om te uploaden. Let wel op de toegelaten bestandstypes en de maximum bestandsgrootte.

Post:

Deze knop doet precies wat u zou verwachten. Druk op de Post knop als u klaar bent voor de Gemeenschap om uw bericht weer te geven.

Terug naar het begin 
Reageren op een post

Naast nieuwe berichten plaatsen, kunt u ook snel en gemakkelijk reageren op een bestaand bericht of onderwerp. Als u een onderwerp vindt waar u graag op zou reageren, zoek dan de knop getiteld Reageer of Citeer. Als u Reageer gebruikt gaat u naar een berichtpagina die lijkt op degene hierboven beschreven. Citeer doet exact hetzelfde, maar voegt toe wat een andere gebruiker heeft gezegd aan uw bericht, in een speciaal veld zoals u hieronder ziet.

Quote:
Dit is een citaat
Terug naar het begin 
Een peiling plaatsen

Als u een vraag heeft die u zou willen stellen aan deze gemeenschap, geeft YaBB u de mogelijkheid een peiling aan te maken samen met uw onderwerp. Dit is een fantastische manier om een goed idee te krijgen over wat de forumleden denken over uw vraag. Om een peiling te plaatsen, zoekt u de knop getiteld Start Nieuwe Peiling van de categorie-pagina en klikt erop. De exacte locatie van deze knop is afhankelijk van de template die je gebruikt, maar zal zich meestal net boven de lijst onderwerpen bevinden. Op deze speciale berichtenpagina, kan u uw vraag ingeven en opties.  Typ hierna je bericht in zoals hierboven beschreven.

Terug naar het begin 
Een gebeurtenis plaatsen

Als de Evenementen kalender geactiveerd is en Admin staat het toe, kunnen leden en zelfs gasten speciale evenementen aankondigen, en vakanties, vergaderingen en herinneringen toevoegen aan de evenementen kalender. De Evenementen kalender, gebeurtenis posten sectie heeft veel van dezelfde functies die gevonden worden bij het posten van een onderwerp. U kunt smilies toevoegen en YaBBC gebruiken voor het opmaken van uw evenement post. Vervolgens kunt u een voorbeeld bekijken om te kijken hoe het eruitziet als het gepost is..

Terug naar het begin 
YaBBC Referentie

Om veiligheidsredenen kan standaard HTML niet gebruikt worden in berichten van YaBB. In de plaats hiervan laat YaBB het gebruik van YaBBC (YaBB Code) toe. YaBBC is gelijkaardig aan HTML, maar veilig en gestandaardiseerd voor bulletin board gebruik. om deze code te gebruiken, kunt u ofwel op de YaBBC button van uw keuze klikken op alle post pagina's ofwel kunt u ze manueel ingeven. Hieronder is een lijst weergegeven met elke tag en zijn functie.

Wat is YaBBC?

YaBBC is een set labels gebaseerd op de HTML taal. Het laat u toe uw berichten aan te passen op dezelfde manier dat HTML dit doet, maar heeft een simpelere syntax en zal nooit de layout breken van de pagina's die u bekijkt. De meeste YaBBC labels kunnen rond tekst geplaatst worden, door eerst de tekst te markeren, en dan de YaBBC knop aan te klikken met de gewenste aanpassing.

url Invoegen URL, Link
Syntax:
Resultaat:
Syntax:
Resultaat:
[url]http://www.yabbforum.com[/url]
http://www.yabbforum.com
[url=http://www.yabbforum.com]YaBB Forum[/url]
YaBB Forum
 • Type URL and text: www.yabbforum.com YaBB Forum
 • Highlight all of it: www.yabbforum.com YaBB Forum
 • Klik op deknop: YaBB Forum
De [link] YaBBC labels werken op dezelfde manier als de [url] labels. Met de uitzondering dat het [link] label (hier is geen invoeg knop voor) de aangeklikte link in het huidige venster zal openen, waar het [url] label de aangeklikte link in een nieuw venster opent.

FTP Button Invoegen FTP
Syntax:
Resultaat:
[ftp]ftp://ftpdom[/ftp]
ftp://ftpdom

Image Button Invoegen Afbeelding
Syntax:

Resultaat:
[img]https://mecktronics.nl/forum/Templates/Forum/default/on.png[/img]


Email Button Invoegen Email
Syntax:
Resultaat:
Syntax:
Resultaat:
[email]myname@domain.com[/email]
myname@domain.com
[email=myname@domain.com]Klik om mij te Emailen[/email]
Klik om mij te mailen
 • Type e-mail address and text: myname@domain.com Klik om mij te Emailen
 • Markeer alles: myname@domain.com Klik om mij te Emailen
 • Klik op de knop: Klik om mij te mailen

Add media files Invoegen multi media bestanden
Syntax:
Voorbeeld:
Resultaat:
[media]url naar flash bestand[/media]
[media]http://www.your-domain.com/yabbchelp.swf[/media]

Table Button Table Data Button Table Row Button Invoegen Tabel - Kolom - Rij
Syntax: [table][tr][td]tekst voorbeeld[/td][/tr][/table]

Horizontal Rule Button Invoegen Horizontale Lijn
Syntax:
Resultaat:
[hr]


Teletype Button Invoegen Teletype
Syntax:
Resultaat:
[tt]text example[/tt]
tekst voorbeeld

Code Button Invoegen Code
Syntax:

Resultaat:
[code]<script language="javascript">
<!--
alert("Hello YaBB 2!");
//-->
</script> [/code]

Code
Alles uitkiezen
<script language="javascript">
      <!--
      alert("Hello YaBB 2!");
      //-->
      </script> 


Quote Button Invoegen Citaat
Syntax:
Resultaat:
[quote]Hello YaBB 2[/quote]
Quote:
Hello YaBB 2

Edit Button Invoegen bewerken
Syntax:
Resultaat:
[edit]Dit is bewerkt in YaBB 2[/edit]
Verandering:
Dit is bewerkt in YaBB 2

Superscript Button Invoegen Superscript
Syntax:

Resultaat:
text [sup]voorbeeld[/sup]

tekst voorbeeld

Subscript Button Invoegen Subscript
Syntax:

Resulaatt:
tekst [sub]voorbeeld[/sub]

tekst voorbeeld

List Button Invoegen Lijst - Lijst Item
Syntax:Resultaat:
[list][*]item 1
[*]item 2
[*]item 3[/list]
 • item 1
              
 • item 2
              
 • item 3
U kunt geordende lijsten maken door de letter "o" aan het begin van de tag list.
Syntax:Resultaat:
[olist][*]item 1
[*]item 2
[*]item 3[/olist]
 1. item 1
              
 2. item 2
              
 3. item 3
U kunt 2 of 3 niveau lijsten maken door inbegrip van een lijst in een andere lijst.
Voorbeeld:

Resultaat:
[list][*]item 1
[*]item 2
[list][*]subitem 1
[*]subitem 2[/list]
[*]item 3[/list]
 • item 1
              
 • item 2
              
  • subitem 1
               
  • subitem 2
 • item 3

/me Button /me
Syntax:
Resultaat:
/me loves YaBB 2
* loves YaBB 2

Move Button Invoegen lichtkrant (Marquee)
Syntax:
Resultaat:
[move]tekst voorbeeld[/move]
tekst voorbeeld

Timestamp Button Invoegen tijdstempel
Syntax:
Resultaat:
[timestamp=1121602762]
17.07.2005 om 14:19:22

No Parse Button Geen ontleding
Syntax:
Resultaat:
[noparse][table][tr][td]Dit tabel zal geen ontleding hebben[/td][/tr][/table][/noparse]
[table][tr][td]Dit tabel zal geen ontleding hebben[/td][/tr][/table]

Bold Button Invoegen Vette Tekst
Syntax:
Resultaat:
[b]tekst voorbeeld[/b]
tekst voorbeeld

Italic Button Invogen tekst cursief
Syntax:
Resultaat:
[i]tekst voorbeeld[/i]
tekst voorbeeld

Underline Button Invoegen tekst onderstrepen
Syntax:
Resultaat:
[u]tekst voorbeeld[/u]
tekst voorbeeld

Strikethrough Button Invoegen tekst doorstrepen
Syntax:
Resultaat:
[s]tekst voorbeeld[/s]
tekst voorbeeld

Highlight Button Invoegen tekst markeren
Syntax:
Resultaat:
[highlight]tekst voorbeeld[/highlight]
tekst voorbeeld

Font Face Selector Wijzig Lettertype
Syntax:
Resultaat:
[font=Courier New]Courier New font[/font]
Courier New font

Size Selector Wijzig Lettergrootte
Syntax:
Resultaat:
[size=14]14 point font[/size]
14 point font

Color picker and the palette Kies tekst kleur
U kunt de snelle kleurkiezer gebruiken om een tekstkleur kiezen in depalet met 12 kant en klare kleur tags of het palet openen om een aangepaste kleur label maken.
Syntax:
Resultaat:
[color=#ff0000]rood gekleurde tekst[/color]
rood gekleurde tekst

Preformatted Button Vooraf opgemaakte tekst invoegen.
Syntax:


Resultaat:
[pre] Dit is vooraf opgemaakte tekst [/pre]

 Dit is vooraf opgemaakte tekst 

Left Align Button Invoegen tekst Links Uitlijnen
Syntax:


Resultaat:
[left]tekst
voorbeeld[/left]

tekst
voorbeeld

Center Align Button Invoegen tekst centreren
Syntax:


Resultaat:
[center]tekst
voorbeeld[/center]

tekst
voorbeeld

Right Align Button Invoegen tekst rechts uitlijnen
Syntax:


Resultaat:
[right]tekst
voorbeeld[/right]

tekst
voorbeeld
Terug naar het begin 

Persoonlijke en Broadcast berichten
Persoonlijke Berichten

De doelen van YaBB zijn het creëren van een gemeenschap en communicatie. En er zijn verschillende manieren om te communiceren: berichten posten op een forum, Persoonlijke Berichten, E-mail, ICQ, AIM, YIM, MSN, en Gtalk. Natuurlijk zijn al deze manieren van communicatie enkel toegankelijk voor geregistreerde leden. Een uitzondering hierop kan zijn als de adminstrator beslist om gasten berichten te laten posten op dit forum. Als niet-geregistreerde leden gasten zijn toegestaan om te posten, zij nog steeds niet kunnen bekijken van de ledenlijst noch persoonlijke berichten sturen zie uitzondering hierna .

Persoonlijke_Berichten

Terwijl e-mail een goede manier om privé te corresponderen met leden, heeft het verschillende nadelen: U moet uw e-mailapplicatie openen om het bericht te schrijven en te verzenden: de ontvanger moet zijn/haar e-mailtoepassing openen; zijn/haar mail controleren en uw bericht zal vermengd zijn met al de andere mail en het kunnen enige tijd duren, soms tot een uur, voor e-mail de ontvanger bereikt.

Als alternatief voor e-mail, biedt YaBB een snellere, meer persoonlijke manier. Persoonlijke Berichten op het forum geven onmiddellijke aflevering in de ontvanger zijn persoonlijke mailbox. De mail wordt volledig door YaBB verzonden en ontvangen, zodat geen van beiden (u of de ontvanger) een ander programma moeten openen of YaBB verlaten. Persoonlijke Berichten gunnen ook zowel zender als ontvanger meer privacy: niemand zijn e-mail adres wordt bekend of openbaar gemaakt. Persoonlijke Berichten geven enkel de gebruikersnaam en de naam van beide partijen weer.

YaBB biedt een optie voor administratoren om gasten toe te staan een waarschuwing naar de Moderator van een board te sturen als zich een probleem voordoet. Als dit is ingeschakeld, ontvangen de Moderatoren van het board een PM, maar zal niet in staat zijn antwoord naar de gast te sturen anders dan door e-mail.

Gebruikers Tip: Gasten toestaan te posten op uw forum of PMs te verzenden brengt risico's, zoals spam of erger gepost of verzonden in PMs met zich mee. Om dit risico te verkleinen, raden we het Adnministrator gebruik aan van de optie beschikbaar in de beveiligingsinstellingen voor een validatie Code en/of een validatie vraag voor elke gast actie Post, PB, Alert te vereisen;.

Een andere optie die de Administrator kan inschakelen is toestaande Persoonlijke berichten te verzenden als Kopieën gelijk als emails. Wanneer ingeschakeld kunt u carbon copy (cc) en blind carbon copy (bcc) verzenden en de geadresseerden reageert ook rechtstreeks naar andere oorspronkelijke geadresseerden.

De Administrator kan ook de optie voor de leden inschakelen om extra opslagruimte te creëren om mappen te maken voor hun PBs ien als het aantal berichten te groot is, kunt u afzonderlijke berichten met behulp van de functie PB Search vinden.

Als een ontvanger niet online is, wachten de Persoonlijke Berichten in de PB-box van de gebruiker tot de volgende keer dat deze inlogt en de berichten handmatig leest of verwijdert. Indien u om wat voor reden het bericht moet terughalen voordat de andere partij het leest (en ze hebben geen PB meldingen via e-mail aan hen), kunt u het terugroepen door naar uw PB Outbox te gaan en te klikken op de koppeling Terugroepen onder het bericht.

YaBB Persoonlijke Berichten is eigenlijk een zelfonderhoudend, hoogwaardig privaat e-mail systeem.

Terug naar het begin 
Broadcast Berichten

YaBB staat Forum personeel de mogelijkheid toe om met elkaar te communiceren door het gebruik van Broadcast berichten.

Broadcast berichten is een optionele functie voor Administratoren om in te schakelen als ze ervoor kiezen. De Administrator kan Broadcast berichten inschakelen voor deze groepen:

 • Administratoren
 • Administratoren en Global Moderatoren
 • Administratoren, Global Moderatoren, Forum Moderatoren, en Board Moderatoren

Die is toegestaan Broadcast berichten te gebruiken kan BBs verzenden naar de volgende ontvangers:

 • Administratoren
 • Global Moderatoren
 • Forum Moderatoren
 • Board Moderatoren en alle lden of leden groepen toegewezen als Moderatoren
 • Alle forum leden
 • Alle combinaties van het bovenstaande

De Administrator kan ook de optie voor de gasten inschakelen om een PM aan de beheerder te sturen. Deze PMs worden eigenlijk doorgegeven aan de beheerder als een Broadcast Message, dus het vereist zowel de PB naar Admin optie en Broadcast berichten toegestaan voor Administratoren om te kunnen werken.

Terug naar het begin 

YaBB Terminologie
Woordenlijst
YaBB heeft veel beschrijvende termen die verwijzen naar haar samengestelde delen, verschillende paginaweergaven en zichtbare items. In deze sectie leveren wij een woordenlijst om gebruikers te helpen de juiste terminologie voor hun forums te leren.
A
Administrator
Gebruiker met complete controle over alle functies van het forum
Admin Centrum
Het forum het Controlescherm waarmee Administratoren de mogelijkheid hebben om aanpassingen in het systeem te maken en te kiezen welke opties zullen worden ingesteld voor het forum.
Admin bewerkingen scherm
Dit is een scherm in het gebruikersprofiel alleen beschikbaar voor Administrator en, indien toegelaten, Global Moderatoren. Dit scherm is waar de gebruiker’s post telling en leden groep selecties worden gemaakt.
Alarm Moderator
Een soort persoonlijke boodschap die kunnen worden ingeschakeld in boards voor gasten, leden, of beide. Door gebruik te maken van deze waarschuwing wordt een PM gestuurd naar de Board Moderator(s); waar de afzender het probleem kan beschrijven dat zij ondervinden.
Avatar
Avatars zijn afbeeldingen die worden weergegeven onder de naam van de gebruiker aan de linkerkant van elke post, en worden ook weergegeven in het profiel van de gebruiker. Avatars kunnen worden geselecteerd door de gebruiker uit een groep beschikbare avatar afbeeldingen. De Administrator kan ook inschakelen dat gebruikers kunnen linken naar een beeld op het web, of om hun eigen avatar afbeelding te uploaden.
B
Ban of verbanning
Dit is het verbannen van een gebruiker van het gehele forum. Yabb geeft verschillende keuzes van hoe het te doen in het Admin centrum.
Beheer team
Een lid van het administratief personeel van het Forum: Forum beheerder, globale Moderator, Forum Moderator, Board Moderator of lid van een groep Moderator. Personeel privileges zijn ingesteld door de Forum administrator.
Berichten Index
Dit is de weergave waar u alle Topics in een board vermeld ziet. Het is ook de naam van het .template bestand dat deze weergave biedt.
Board
De tweede belangrijke onderwerp groep in uw forum, een divisie van categorieën. Boards zijn waar een verzameling van Topics zich bevinden waar gebruikers specifieke onderwerpen bespreken.
Board Index
Dit is het .template bestand dat de lijst van categorieën en Boards weergeeft op het hoofdforum of home pagina.
Board Moderator
Dit is een lid die de macht heeft posts te reguleren op een of meerdere boards. Board Moderatoren zijn toegewezen door het bewerken van een bord en het toewijzen van een lid of groep als d moderator van dat board.
Board Machtigingen
Dit zijn opties beschikbaar voor elk individueel Board dat de Administrator laat kiezen welke gebruikers zal worden toegestaan zelf toegang hebben tot het forum of functies in het board. Een voorbeeld zou een board zijn dat zo ingesteld is dat een lid gebruiker het kan bekijken maar er niet in posten.
Broadcast bericht
Een type van bericht dat kan worden ingeschakeld voor gebruik door leden van het forum personeel.
Buddy Lijst
Dit is een gedeelte van het gebruikersprofiel dat u de mogelijkheid geeft andere leden waar u vaak contact mee heeft toe te voegen aan een lijst dat wordt weergegeven in de weergave van uw gebruiker Centrum. Uw Buddy lijst zal elke naam, hun Online/Offline status, weergeven en opties koppelen voor het verzenden aan de gebruiker van een PB, een e-Mail, of bezoek de link naar hun website.
Bijlagen
Dit zijn bestanden die een gebruiker in verband met een Post kan uploaden. De Administrator kan kiezen hoeveel bestanden aan berichten, maximale bestandsgrootte en toegestane bestandstypen kunnen worden verbonden.
C
Categoriën
De eerste belangrijke onderwerp groepering in uw forum. Categorieën zijn een verzameling van boards die een groepering van soortgelijke ideeën of onderwerpen geeft.
CAPTCHA Afbeelding
Zie Validatie afbeelding.
Citaat
Dit is een functie dat een gebruiker toestaat te antwoorden op een bericht en de gehele inhoud van de post direct onder de citeerknop waar u op klikt. Dit bespaart u het opnieuw typen van de post in het antwoord. U kunt ook handmatig markeren en kopiëren tekst in een post, Plak het in uw antwoord en met de tekst gemarkeerd, drukt u op de knop Invoegen Citeer boven het berichtvenster om het in het vak te plaatsen Zie ook Mark en citaat .
Citaat Box
Dit is een box geplaatst rond de geciteerde tekst wat de geciteerde tekst apart zet van de woorden in uw post antwoord. U kunt tekst in een citeerbox omsluiten door de tekst met de muis te selecteren en te klikken op de knop Invoegen Citeer boven het Post venster.
Click Log
Zie Forum Log.
D
Download teller
Dit is een functie gekoppeld aan bestanden die gekoppeld zijn aan berichten en rechts van de bestandsnaam wordt weergegeven. Dit vertelt hoeveel keer het bijgevoegde bestand is gedownload. NOTE:In het geval van afbeeldingsbestanden, kan een gebruiker op de bestandsnaam klikken en de afbeelding weergegeven zien in hun browser. Dit telt als een download, hoewel de gebruiker niet echt het bestand gedownload heeft naar hun PC.
F
Forum
Dit is uw gehele installatie van YaBB.
Forum Logboek
Dit is een logboek beschikbaar aan de Administrator dat gegevens registreert over elke "Klik" die gemaakt is in uw forum. Dit geeft de Administrator informatie over welke browsertypen en - versies worden gebruikt, door gebruikers versus gasten, verwijzende pagina's, en meer.
Forum logo
Dit is de afbeelding die wordt weergegeven op de bovenkant van uw forum pagina's. Het standaard logo dat wordt geleverd met de forumsoftware heeft he YaBB logo met een versienummer. U kunt het forum logo veranderen met elke afbeelding die u kiest (zie Admin Help – Help Topic Index – Hoe do ik …. Voor instructies).
Forum Nieuws
Dit zijn tekstregels die de Administrator misschien kan kiezen om weer te geven in het bovenste gedeelte van het forum. Zij kunnen worden geconfigureerd om te veranderen alleen door scherm vernieuwing of kunnen wisselend worden gemaakt door te cirkelen of vervagen binnen de selecteerbare periode.
Fouten logboek
Dit is een logboek beschikbaar aan de Administrator die alle forum fouten registreert en informatie over toen zij plaatsvonden en die hen ondervonden.
G
Gebruiker
Dit is een normaal lid van uw forum. Gasten kunnen beschouwd worden als een gebruiker als gasten items mogen zien of acties uitvoeren op uw forum, hoewel zij geen profiel hebben en kunnen niet in een ledengroep worden geplaatst.
Gebruiker Controle Panel 'CP'
Dit is een controlepaneel voor gebruikers om hun PMs te lezen en hun individuele voorkeuren voor items zoals tijdweergave, sjabloon keuze, avatar afbeelding, enz in te stellen. Het omvat van de gebruiker’s PB sectie, gebruiker profiel sectie en gedeelte van de meldingen van gebruiker.
Gebruikers Naam
Dit is een niet-zichtbare naam van het lid, en is de naam die wordt gebruikt voor het bijhouden van de gebruiker zijn/haar berichten en andere statistieken zoals welke berichten zijn bekeken. Deze naam kan niet worden gewijzigd zonder verlies van alle gegevens die zijn gekoppeld aan de naam van de vorige gebruiker. Alle vorige berichten verschijnt nog steeds met de oude gebruikersnaam, die dat vervolgens als "Ex-lid” zal tonen.
Geef Naam weer
Zie 'Scherm naam'.
Gender afbeelding
Dit zijn kleine pictogram afbeeldingen van een mannelijke of vrouwelijke symbool dat wordt weergegeven als de gebruiker een geslacht in zijn/haar profiel specificeert en de Administrator de weergave van de afbeeldingen heeft ingesteld. Wanneer ingeschakeld, worden ze weergegeven onder de afbeelding van de Avatar van de gebruiker aan de linkerzijde van hun posts, en ook in het Gebruikersprofiel..
Global aankondiging
Een Belangrijk onderwerp Post ingevoerd in een speciaal board voor globale aankondigingen, die de Post automatisch kopieert naar de TOP van elk board, in de sectie belangrijke onderwerpen.
Global Moderator
Dit is een lid die moderatorrechten heeft in het hele forum en kan - afhankelijk van hoe de Administrator de instellingen kiest – veel macht hebben die lijkt op die van een Administrator, inclusief toegang tot geselecteerde Admin centrum functies.
I
Ignoreer lijst
Een functie die u toestaat andere leden te negeren en voorkomt dat u enige persoonlijke berichten die ze sturen kunt zien
L
Lid
Dit is een gebruiker van uw forum die zich geregistreerd heeft.
Leden Groep
Dit zijn de groepen die u kunt gebruiken om leden toe te wijzen teneinde verschillende machtigingsniveaus voor de gebruikers te verkrijgen. Er zijn twee soorten leden groepen:
 • Post afhankelijke ledengroepen
 • Post onafhankelijke ledengroepen
Leden Lijst
Dit is een lijst van alle geregistreerde gebruikers die sorteerbaar is op schermnaam, positie, aantal Posts, of registratie datum.
M
Markeer en citeer
Dit is een functie waarmee u een gedeelte van een vorige post accentueert en wanneer de Markeer en Citeer knop wordt ingedrukt, het de gemarkeerde tekst invoegt in uw antwoord in uw citaat box. U kunt er een of meer toevoegen in uw antwoord, zelfs van andere voormalige posts.
MOD of Modificatie
Een functie die niet is opgenomen in de fundamentele YaBB Forum software-installatie. Wijzigingen kunnen alles omvatten van een eenvoudige wijziging in de programmacode tot een verpakte MOD, die toegevoegd functies wijzigt of het gedrag van uw forum. Wijziging kunnen handmatig worden gedaan met behulp van een teksteditor of met behulp van het BoardMOD-programma, die de veranderingen binnen YaBB scriptbestanden automatisch voor u installeert. Bezoek de BoardMOD website en FAQ voor meer details.

Vraag alle ondersteuningsvragen over MODs of het BoardMOD-programma op het BoardMOD Forum.
Moderator
Zie 'Board Moderator'.
Moderator Groep
Dit is een of meer lid-groepen die zijn toegewezen in het scherm bewerk Boards als Board Moderatoren in een of meerdere boards.U kunt in plaats van de bevordering van een enkele gebruiker en hem te hebben toegevoegd als Board Moderator in vele verschillende Boards, kunt u een leden groep maken en die groep toewijzen Board Moderatoren te zijn. Dan, zou u een nieuwe board moderator willen toevoegen, is alles wat u hebt te doen het lid toe te voegen aan de leden groep die gekozen is te modereren in plaats van meerdere boards te bewerken.
P
Persoonlijk bericht Pop-Up
Een gebruiker selecteerbare optie die een klein pop-up venster opent u vertellend dat u een nieuwe PB hebt ontvangen en een optie koppeling om uw nieuwe bericht nu weer te geven.
Peiling
Een type van enquête die in het forum gebruikt kan worden, bestaande uit een vraag, lijst van selecteerbare antwoorden, en grafische weergave van de resultaten.
Post
Een enkelvoud bericht van een gebruiker waarin de werkelijke tekst of inhoud. Een bericht kan een nieuwe Topic post worden, of een antwoord op een bestaand bericht.
Post afhankelijke leden groep
Een leden groep waar gebruikers automatisch verder kunnen in een hiërarchie van leden groepen alleen gebaseerd op het aantal posten die zij hebben gemaakt.
Post onafhankelijk leden groep
Een leden groep waar gebruikers handmatig moeten worden geplaatst of bevorderd door een Administrator of een globale Moderator. Deze groepen zijn voornamelijk gebruikt voor gecontroleerde toegang tot specifieke categorieën of boards.
Post venster
Dit is het venster gebruikt om een Post te maken. Het heeft opmaakknoppen boven aan, en sommige van de meest gebruikte Smilies eronder.
Post Weergave
Dit is de weergave die u ziet wanneer u de berichten in een onderwerp aan het lezen bent. Deze weergave gebruikt het Display.template bestand gebruikt om de lijst met berichten weer te geven.
'PB' Persoonlijk bericht of privé bericht
Een inner-forum mededeling vergelijkbaar met een e-mail die alleen zichtbaar is voor de afzender en de ontvanger. PBs kunnen worden geraadpleegd in de User Control Panel.
Profiel
Dit bestaat uit de profielpagina en de profiel instellingen van de gebruiker. Het wordt soms synoniem gebruikt met de profielpagina, zoals in "Ik zie in uw profiel pagina u heeft 1200 posts."
Profiel Pagina
Dit is een pagina waar een gebruiker’s informatie wordt weergegeven, zoals schermnaam, aantal berichten, registratie datum, link naar hun website, laatste posts gemaakt door de gebruiker, etc. U kunt een gebruiker’s profielpagina openen door te klikken op hun schermnaam.
Profiiel Instellingen
Dit zijn alle instellingen die persoonlijk zijn aan de individuele gebruiker. Voorbeelden zijn tijdzones, keuze van template, avatar afbeelding, etc. Deze kunnen gewijzigd worden door de individuele gebruiker of door Administrator en, indien toegelaten, globale Moderators.
R
Registratie
Het proces waarbij een gebruiker een lid wordt van uw forum wordt. Er zijn vier verschillende modificaties van inschrijving waaruit de Administrator kan kiezen.
Reserveerde namen
Dit zijn de namen die de beheerder heeft gekozen die niet toegestaan zijn voor gebruik in gebruikersnamen of schermnamen.
S
Scherm Naam
Dit is de "publieke" naam van de gebruiker, de naam die wordt weergegeven boven hun avatar afbeelding aan de linkerzijde van het Post venster Post en in de ledenlijst. Een gebruiker kan deze naam wijzigen door de scherm naam in hun profiel te bewerken.
Signatuur
Dit is een sectie die aan de bodem van elke gebruikers post verschijnt. Een handtekening kan een afbeelding bevatten, tekst, of een combinatie van beiden. Handtekeningen kunnen gemaakt worden door iedere gebruiker in hun profiel –Optie pagina.
Smilies
Iedereen weet wat een Smiley is.
Klik enkel op de smiley om hem aan uw post toe te voegen.
Sticky Topic
Een Topic dat wordt geplaatst door een personeelslid boven de normale lijst van onderwerpen in een Board. Sticky Topics blijven boven andere Topics in de lijst om vergrootte belangrijkheid te geven aan een onderwerp.
Style Sheet
Dit is het .CSS-bestand dat de stijl-elementen voor uw forum controleert. Template kleuren, tekst formaat en kleur, achtergronden, en sommige afbeeldingen, allen afkomstig van de style sheet.
T
Template
Deze verwijst meest vaak naar het default.html bestand die de "look" van uw forum vormt. Dit bestand bevat het forum logo, menu tabbladen, copyright en alle items die wordt weergegeven op elke pagina van uw forum.
Dit kan ook verwijzen naar de collectie van .template bestanden, HTML-bestand, CSS-bestand en afbeeldingen die uw forum haar uitstraling geven. Dit is niet een werkelijke bestand, maar bestaat uit gegevens die zijn opgeslagen in de variabele 'templateset' in het bestand Settings.pm in de map variabelen.
Template Configuratie Scherm
Dit is een gedeelte binnen de Admin Center waarmee de Administrator een bepaalde Template kan configureren door het gebruik van een specifieke Style Sheet, .template bestanden of map met afbeeldingen.
Topic
Dit bevat alle posts in een bepaald onderwerp van discussie. Het onderwerp van de topic wordt bepaald door het onderwerp gekozen in de eerste post in een topic. De collectie van het eerste bericht en alle bijbehorende antwoorden worden soms een "draadje” genoemd."
Topic Lijst
Een lijst die alle topics weergeeft in een board op één of meer pagina's, met Globale aankondigingen en Sticky onderwerpen aan de bovenkant van de lijst.
V
Validatie Afbeelding
Dit is een willekeurig gegenereerde serie van letters en cijfers gebruikt voor de registratie en bepaalde gevallen waar gasten toegang hebben tot sommige forum functies ’posten, stemmen in Polls, etc.’.
Y
YaBB Backup
Dit is een functie waarmee de Administrator een back-up van het geheel of delen van hun forum kan maken.
YaBBC
Dit is gelijkaardig aan Bulletin Board Code BBC maar is specifiek aangepast voor gebruik met YaBB forums. YaBBC codes worden geplaatst als tags binnen de vierkante haken in berichten. Zie gebruiker helpen - Posting - YaBBC verwijzing voor voorbeelden.
Z
Zoek
Deze functie staat een gebruiker toe om te zoeken in het forum voor informatie in berichten of berichten van gebruikers. Verschillende opties worden weergegeven op de Zoek pagina.
Gebruikers Tip: Voor algemene zoekopdrachten, gebruik de optie "Om het even welk Poster" in het selectievak onder "Door gebruiker" sectie.
Terug naar het begin 

 
  Top